Tänkvärt från Top Gear!!!

 
Såg på repris avsnittet utav Top Gear säsong 16 här om dagen. Då de kör från Irak till Jerusalem. Ett jätte bra avsnitt men dock så surialistiskt. Är så svårt att ta in att Syrien var så vackert när de spelade in det avsnittet. Monumentet ute i öknen (vid den efterlängtade vägen) finns inte kvar. Damaskus är bara ett skall utav det man såg i avsnittet. Det är så förvirrande som det kan bli. Tror inte riktigt att Jeremy och de andra vet hur lyckligt lottade de var som fick uppleva detta land innan Bashars helvete bröt ut. 
 
Nyheterna kring Syrien har minskat oerhört mycket det senaste året. Det betyder inte att det blivit lugnare där nere. Saker som hände för två år sedan händer än där. Dagligen! De behöver all hjälp de kan få. Då svält och brist på sjukvård är enorm just nu. Både www.unicef.se och www.raddabarnen.se har jätte bra insamlingar just till Syrien och deras jobb där nere är beundransvärt och ska inte gå i skym undan.
 
Önskar att jag hade mod att dela med utav bilder och filmer från Syrien som inte visats och aldrig kommer att visas i Sv media. För den är bra sencurerad ska ni veta. Det lilla vi har sett på tv de senaste åren och sagt "usch så hemskt till". Är långt från verklighetens massaker. Vill visa för att få fler att inse att läget där är värre än vad många vet om. Vilket bränner i hjärtat på en. För slog flera länder sig samman så skulle vi få ett stopp på det hela. 
 
Tänk vad ett avsnitt utav Top Gear kan få en att tänka :/
 
(ber er som är här inne att inte blunda för det som sker i Syrien. sprid det ni hör vidare. Besök gärna rädda barn, Unicef eller andra organisationer.)
 

Kommentera här: