Medeltis museeumet!!!

 
Idag skulle jag in till city och hämta ett till paket (var dock slut) så då plannerade jag in en promenad och ett museeum besök. Denna gång till Medeltids museeumet.
 
 
Här är lite olika träinstrument. Riktigt fina gjorda för att var hundratalls år.
 
 
Allt där inne är nästan uppbyggt som en stad. Vilket är riktigt häftigt. Men inte konstigt då museeumet är byggt just efter utgrävningen som gjordes där under för århundradet.
 
 
Massa ohygliga vapen från olika krig i Sverige. Men morste säga att armborsten är riktigt tuff. Undra hur mycket skillnad det är att skjuta med den och en pillbågge?
 
 
Här är en tunnel helt bevarad. Den tros ha gått ifrån ett kloster upp till kungahuset. Va snopna alla skulle bli om det igentligen bara var en genväg till utedaset ;P
 
 
Oj jag kom med på en bild. Men det var för att retas med N för att det var ett djur med. Haha!!!
 
 
Delar från ett kloster och en ilustration utav en örtträdgård hos munkarna. Såg riktigt fridfullt ut att få jobba med en trädgård varje dag. Kanske man skulle sattsa på. Menar förska örter och kryddor är ju aldrig fel när man lagar mat.
 
 
Första bilden är genom en tunna och på andra sidan satt det en docka som såg ut som ett litet retsamt barn :P
Som sagt allt är uppbyggt som en liten stad. Så coolt!
 
 
Galgbacken och info om olika straff fanns också. Måste säga att vi har en morbid psykopatisk historia på våra nackar. Börjar tro att vi människor är mer argsint lagda än vad vi igentligen låter oss tro. För ser man tillbaka på all historia och fram till nu, så tycks vi bara vilja göra andra illa på obarmhärtiga vis :(
 
 
I in och ut gången hade de gjort med ljus effekter och ljud så det såg ut somman vandrade i vatten tunnel. Hela taket rörde sig som om det speglades vatten i den. Jätte fint och mysigt. Men som gravid vill man inte höra vatten ljud.
 
Ett lagom stort museeum att stråssa runt i. Är gratis inträdde och vill ni veta mer så besök www.medeltidsmuseeumet.se
 
 
Ohhh vilken dag det var idag. Solen lysser och det är varmt ute. Kanske får fixa tunnare jacka ändå. Jätte fint ute. Så det var skönt att knatta runt lite.
 
 
En gång till var man med :P
 
Men seriöst, vad var det som hände runt rikstaden och så idag? Avspärrningar, poliser och folk som gappade. Var inte lätt för en lokalsinnes lös person att hitta runt. Har varit på platser med fullt påbrå utav poliser men detta slog allt. Så lite fundersam är jag.
 
Ha en fin dag ute i solen!!!

Kommentera här: