7 år har gått!!!

 
Överallt i media som socialla medier till tv och radio har alla hört om alla alla grymheter som händer i Syrien. Trots det så gick massakerna in på sitt 7 år idag. 7 år är lång tid. Trotts det har föga försöka att setta stopp för det gjorts. Nära inpå 400.000 har dödats och miljoner tvingats fly sitt land. Stad efter stad massakeras och folket får konstant fly. Konvojer med mat, vatten och medicin sends in en efter en. Mer parten utav dem kommer inte fram eller blir tömda vid regimens vägspärrar. Människor med cancer, kol, diabetes m.m får ingen vård för sjukhus är det, likt som skolor, som bombas först utav den Syriska regimen med alierad som Ryssland och Iran. Syrien har blivit ett spindelnät där ingen kommer ut eller in. Men ändå vill ingen setta stopp för vad Assad gör. 7 år är en lång tid. Men det finns alltid hopp.
Idag har det hashtagats #7wordsforsyria överallt. Hashtagen som Rädda Barnen skappade för att väcka uppmärksamhet om att barnen i Syrien har fått lida i 7 års tid. Vilka barn ska behöva börja sina liv i konstant fruktan och uppleva så mycket fasor? Ingen. Men varför startade de revolutionen då om de inte ville ha bråk? Jo när människor i en grupp lever i ett samhälle där dderas rättigheter är befintliga igemfört med resten utav folkets rättvisor, så får den gruppen nog till slut och ber om lika rättigheter åt alla. Var det fel? Nej fel är när ett lands ledare får frågan om inte alla kan få samma rättigheter och besvara det med att döda vuxna som barn och fängsla alla de hittar, som frågat detta. Alla människor är lika värda och ska inte behandlas olika. Alla människor ska ha rätt till liv och det som gör livet livsduggligt. 
 
Passar även på att hylla och säga farväl till skaparen utav #IAmStilAlive Han dog i en bombning utav Ghouta här om dagen. Inte bara spred han hopp och ljus runt sig. Hans vänlighet och kärlek till människor var så enormt stort. Vet inte hur han likt många andra i Syrien kan sprida sådan optemist och medkänsla till allt och alla och samtidigt sitta i helvetet på jorden. Men sådan var han och han kommer aldrig att glömmas bort. R.i.p broder <3
 
#StandWithGhouta
#SaveSyriasChildren
#FreeSyriaMedia
#SaveTheRest
 
https://www.genocideinsyria.org/
 
Avslutar med en qote utav Albert Einstein:
Den här världen är farlig. Inte på grund utav människorna i den. Utan för människorna som bara står och ser på utan att agera.

Kommentera här: