Tåg leken fortsätter!!!

(null)

Idag har vi startat dagen med tåg. Ovanligt eller hur ;) Nej kanske inte. Igår var det tåg hela dagen lång, med korta pauser då. Är fachinerande att se hur han leker. Lite paw patrol inspirerat med ett torn där en gubbe inväntar nödanrop att åka ut på.
Mer fachinerande är hur det byts vagnar var 3:e minut. Det byts med omsorg och för var tåg som åker. Så Inge här ska det vara en vagn och där ska en va. Nej nej nej det vita tåget kan dra alla vagnar, djungeltåget kan dra öppna vagnen och resvagnen. Men gula tåget kan köra last och öppenvagnen. Och alla de andra kan kopplas på efter behag. Är lustigt att se iaf ;)

(null)

(null)

Barns intressen är riktigt starka och de går inte att rucka på. Bästa leksaken går inte att byta ut. Man får genom sitt barn lära sig vad som fachinerad dem med just den grejen. Fast man undrar varför man inte kan bryta av med något annat en stund. Ibland måste just den leken få lekas klart. Låter bekant kanske. "Att göra klart" ligger i oss redan från början, men det är inte förens vi blir vuxna som vi får möjligheten till det. För då bestämmer vi själva över det som ska göras eller vill göras. Så att låta sina barn leka färdigt med en lek, även om det tar 2 dagar, är bra. Det bygger målmedvetenhet och självkänslan över att få ta kommando ökar.

Lek är inte alltid bara lek. Det är bearbetning, "jag" byggande och avslappnande på samma gång.

Nehe tidig lunch är nu avklarad. Så får se om det blir lera tåg nu. Senare har jag ett möte. Så jag hoppas på att solen fortsätter att lyssa.

Ha en fin dag!!!