Nail Kind - banana blonde och vikten utav trots!!!

Så nu har jag lite ork att skriva en stund. I måndags kväll fick jag feber igen. 3 gången på 4 veckor. Livet med lågt immunförsvar skulle jag kunna tro. Roligt är det inte iaf. Så går dagen sov jag mesta dels på. Så mår någorlunda idag.

Noah har trappat upp sin 3 års trots så enormt denna vecka. Allt är nej och krockodiltårar så fort man säger emot något. Denna fas alltså. Kan man snabb spola lite? Men nej trots faserna är ju de viktigaste faserna i livet, då det är där man lär sig gränserna och ännu viktigare hur man beter sig och vem man kan lite på. Finns ett stycke som förklarar den biten väldigt bra:

(null)

Med andra ord om ett barn är i en trots fas, så går den själv igenom något jobbigt som barnet inte kan hantera själv. Väljer man då att straffa barnet pga hur den beter sig, så lär sig aldrig barnet att ta hand om det som startade situationen eller hur den ska agera kring det. Så många väljer att ge sina barn en time out när de trotsar och det ända barnet lär sig är att han/hon är fel och ska skämmas för sig själv, utan att äns förstå vad som hänt.

Det är jobbigt och man blir tokig tit som tät men det ända som verkligen hjälper vid trots är att bekräfta för barnet att man ser dem och att man förstår vilken känsla denna känner och hjälpa barnet att förklara vad som blev tokigt för dem. Detta hjälper även barn att vidare i livet kunna be om hjälp och förmedla både händelse och känsla.

Men vist vill man dunka huvudet i vägen. Men det ända som kommer utav det är att man får ont i huvudet ;)

(null)

Köpte detta nagellack för ett tag sedan och nu har jag provat den. En väldigt vattnig konsistens men den torkar snabbt. 2-3 lager behövs pga konsistensen. Men det sitter snyggt och gillar man gult så är denna pastel gula "Banana blonde" något jag rekommenderar. Sen är den helt vegansk vilket är bra både för dig och natur. Så det är ett riktigt plus <3

(null)

Har även börjat att plocka ihop påskäggen. Så börjar att närma mig att bli klar snart. Vet inte varför men känner mig konstigt nog stressad inför påsk. Har absolut ingen anledning alls att vara stressad. Men ändå så ligger stressen där och drar i mig. Blir ju ingen vanlig påsk i år heler. Men jag har vant mig, precis som de flesta, att det enbart är med dem man bor med. Men vist längtar man. Bara tänk er ett stort lång bord pyntat från ände till ände. Full satt med nära och kära runt hela bordet pratandes och skrattandes. Några utav barnen har gömt sig i köket och smygäter godis ur en skål som ställs framme, vid bordet är någon så inne i det den berättar så denna slår om kul sitt glas, så både potatis och annat får bada i påskmust. 

Vilka tider va ;) men det kommer igen, för allt som har en början har även ett slut. Inget varar för evigt.

Nej nu ska jag försöka äta något. Har inte lyckats äta än då hela kroppen strejkar och det vänder sig i magen utav blotta åsynen av mat.
Så ha en fin onsdag och hoppas att ni hittar både sharlet och förklädde inför imorgon ;D