Sista november och advents tider!!!

Redan ny vecka och denna börjar vi med en lilleman hemma. Han vaknade mitt i natten med att vara förkyld. Stackarna han bara snörvlade, skrek och pekade på näsan. Så kurerings dag idag. Han har iaf varit på lekhumör, så vi har haft full rulle med bla

(null)

(null)

(null)

Leta efter bananer (de är ifrån jobbet och jag ska handtvätts dem i kväll efter gårdagens pass.) vilket blev en hit som han ville göra om och om igen. Jätte mysigt.
Har även blivit bil och tåg lek i flera omgångar samt pussel. Så tråkigt har det inte varit och skorrandet försvan på morgonen igen. Så det verkar positivt inför slutet av veckan.

(null)

Har även startat min ljusslinga gran projekt. Så här ser det ut än så länge. Lite skyssteringar och detaljer ska dit och sen är det klart.

Jobbet gick jätte bra i helgen. Men fy va kallt det var att åka cykel. Tappade känseln i fingrarna trots tjocka handskar. Har två helger kvar så får se hur det går att åka cykel. Känns som jag får ge med mig och åka kollektivt ändå. Vi får se vad helgen ger.

Pappan min var snabbt förbi och lämnade adventskalendrar och julklappar i förväg utifall att restriktionerna hålls kvar. Det säkra före det osäkra så att säga. Så nu har vi exakt noll space här hemma. Öppnar man ett skåp så får man en julklapp eller annat i huvudet. Så min plan är att gå in agresivt mot mannen min så att allt kan bli klart. Annars riggar jag hans garderob med mina pumps och önskar honom lycka till med klädbytena :P (nej fy va hemsk jag är)

(null)

(null)

(null)

N och Noah hade jätte rolig skugg lek en kväll då Noahs energi var för maxad att kunna sova. Som Noah levde sig in i vad skuggorna skulle vara. Det skrattades och hojtades helt vilt kan jag talla om. Så roligt att se. Har ni minsta barn så rekommenderar jag er att testa att leka med skuggor på väggen eller som skugg teater.

Blev rasande på förskolepersonal i fredags. Är det något jag inte tåll så är det när barn far illa till. Så när någon jobbar med att se efter barn enbart är nonchalant och kallar det lek, när två barn turas om att knuffa omkul ett annat barn mot en stor sten medans han gråter skriker aj, nej jag vill inte, så ser jag rött. Kan även tillägga att jag först stöte på det mest uppkäftiga vikarier genom tiderna. Jag avbröt de barnen som bar sig illa åt och sa till vikarierna om vad som hände bara 7 m ifrån dem (ja ni hörde rätt 7 m). Deras svar?

Suck stön Alltså vi är bara vikarier. Vi har inte hand om något. Du får säga till den riktiga personalen. Och så stirra på mig som om jag är dum i huvudet som trodde att de skulle göra något. Va i h*veta!!!

Sen går jag och berättar att deras vikarier har tydligen inte hand om något med barnen och så berättade jag allt igen och då får ett "de leker bara det är ok" förklarade för dem att nej det är inte ok. Vad säger de då? Jaha med en helt avstängd blick.

Så gissa vem som ringde fsk rektorn? Japp jag. Det är helt sinnesjukt att folk får jobba på fsk då de inte bryr sig om barnen, vad fsk står för eller vad som är rätt och fel. De har så lite respekt för barn och deras jag att det är skamligt. Som tur är inte detta några (så kallade) pedagoger på Noahs avdelning. Men att de finns på fsk och att de antagligen ska ha Noah i höst får det att vända sig i magen. Aldrig att någon som inte tar andras nej på allvar och förstår att man måste ha uppsikt på barn och hjälpa dem i för svåra sitvationer som kan eskalera upp i förödande slut. 

Att få sitt huvud och ryggrad slängt mot något hårt som en sten kan vara extremt skadligt och även dödligt. Men det skiter dessa (så kallade) pedagoger för det är bara lek. Känns tryggt va? Inte konstigt att tonåringar i Sthlm håller på med våldsbrott när de får lära sig utav statens anställda att våld är ok. Blir så less.
Får se vad som händer efter att rektorn tagit upp detta på mötet i morgon. Kan gissa på att det blir en stormning utav skitsnack om mig bland personalen. Men det skiter jag i för det är barnen jag tänker på och gör någon fel mot barn så står jag högt med huvudet.

Nu blev det lite för långt här men kände att jag behövde få ur mig fsk händelsen. För det är sjukt att det går till så och händer det här så lär det ju hända på fler ställen och det är något man inte ska vara tyst om.

En sen första advents hälsning till er alla <3