Sommar känslor!!!

 
"Allt om Bröllop" från Bonnier Förlag
223 kr
www.bokia.se
 
Äntligen samlar Sveriges största och trendigaste bröllopstidning, Allt om bröllop, all sin kunskap och erfarenhet i en lyxig och förföriskt snygg bok. Många drömmer om det perfekta bröllopet och ofta är förberedelserna och tiden före bröllopet minst lika viktiga som själva bröllopsdagen. I Allt om bröllop får ni all hjälp ni behöver för att utforma ett personligt bröllop som passar just er. Otaliga bilder att inspireras av varvas med handfasta tips som hjälper er att skapa en minnesrik dag - oavsett om ni drömmer om ett storslaget och traditionsenligt kyrkbröllop eller om ni planerar att smita iväg under lunchrasten och säga ja i all enkelhet. Ur innehållet Planeringen Inbjudningskort, brudbukett och festlokal - det är mycket att hålla reda på inför bröllopet, men med god planering kommer ni långt. Smarta checklistor hjälper er att hålla koll på detaljerna. Vigseln Kyrkan, Rådhuset eller barfota på en strand? Sätten att säga ja är många, men för att ett äktenskap ska vara juridiskt bindande behöver det uppfylla vissa kriterier. Vi hjälper er att reda ut begreppen. Budget Det är lätt hänt att bröllopet drar iväg ekonomiskt, men det går faktiskt att få ett storslaget bröllop även med en begränsad budget. Vem gör vad? Tärna, marskalk, toastmaster och ringbärare. Vem gör egentligen vad? Läs om nyckelpersonernas olika roller. Festen För många är festen bröllopets höjdpunkt och här får ni massor med oslagbara tips på hur ni gör kvällen oförglömlig för alla. Allt från bordsplacering, dekorationer, val av tårta och brudvals till hur ni får gästerna att dansa hela natten.
 
 
"Cupcakes" av Ingrid Hancock Bjerknes
131 kr
www.bokia.se
 
Cupcakes har äntligen kommit även till Sverige för att stanna. Under de senaste åren har såväl bagerier och konditorier som tv-kockar och matbloggare anammat trenden. Med utgångspunkt i enkla basingredienser som mjöl, socker och smör får du reda på allt du behöver veta för att skapa dina egna cupcakes.

När norska Ingrid Hancock Bjerknes under en tid bodde i San Fransisco i USA bekantade hon sig med de bakverk som fanns överallt där, och föll pladask för de söta cupcakes som fyllde bageriernas fönster. Och hon är inte ensam - kön utanför Magnolia Bakery i New York, känt från tv-serien Sex & The City, ringlar sig alltid lång, full av turister från hela världen.

Den här underbart vackra boken är inte bara perfekt för den cupcakes-frälsta som är ute efter en ny utmaning, utan även för den som just satt igång. Här får du allt  du behöver för att baka perfekta bakverk - enkla steg-för-steg-beskrivningar, experttips och hemliga tricks, pynt och tillbehör och vilken utrustning du behöver. Cupcakes är som små konstverk i miniformat, och i den här boken får du såväl 50 av Ingrids unika recept som massor av inspiration och kunskap för att skapa dina egna.

Ge bort världens saftigaste citroncupcakes i gå bort-present, servera äppelcupcakes till kaffet, överraska din käresta med sexiga mörka chokladcupcakes till frukosten på sängen eller fixa mintcupcakes till Fars dag. Eller testa att baka fotbollscupcakes, prinsesscupcakes eller Hello Kitty-cupcakes tillsammans med barnen, mojitocupcakes eller cosmopolitancupcakes för de vuxna, eller mer klassiska smaker som after eight-cupcakes eller skogsbärscupcakes. Eller varför helt enkelt inte prova allihop?