Blodbad och det som göms i snö!!!

Igår fick vi en sådan där upplevelse när hjärtat stannar och man känner hur paniken strömmar igenom kroppen. Total obehag med andra ord. Vad hände då?
Jo jag och Noah satt i soffan och titta på en video om tåg. N roppade från köket: vad ska vi äta idag? Jag går ut i köket och kollar några allternativ och går tillbaka till Noah i soffan (detta tog ungefär 12 sekunder). När jag vänt mig om och tittar på Noah i soffan i vardagsrummet så är hans ansikte täckt med blod. Det rinner blod som ur en öppen kran både från näsa och mun och det är blod på kläder, soffa och allt runt omkring.
Panik panik panik!!!
Vi tar honom in i badrummet för att få bort blodet och se var kommer allt ifrån. Jag ringer 1177 utav ren shock. Innan de svarat så har N lokaliserat att det bara är näsblod. Pratar med de på 1177 och får några bra råd angående så här kraftig näsblod.

Varför det forsade blod från munnen?
Jo när flera blodkärl släpper på samma gång i näsan så blir det fullt i näsgången och då rinner det lätt ned i munnen. Man ska då ha barnet framåt lutad för att minska risken att få blodet i magen. Sen ska man ta bomull med olja på och ha i näsan för att hjälpa kroppen att börja läcka de kärl som gått upp.

Blodbadet då?
Blod har en tendens att se mer ut än vad det igentligen är. Så fast lillagubben var täckt av mer blod än Carrie så var det inte mer än en msk.

Vi fick stopp på blödandet och tog det lungt resten utav kvällen. Kom Inge mer blod men nu får vi ha koll då N berättade att han hade mycke näsblod som liten. Så finns en risk att Noah blir lika dan. Barn med näsblod ska man ha koll på då det är infektionsrisk när blodkärlen släppt och under läknings perioden.

Det finns Inge värre än att se sina barn teckta med blod i ansiktet. Barn och blod är en leskig kombination och jag har svårt för att se när det rinner blod ur barn. Har vannan utav diverse olika sjukdomar som gör att kärl brister lätt och blod väller fram. Men på sina barn nej det gör ont i mig.
Så med andra ord var det en leskig stund igår och det tog en bra stund innan mitt hjärta klappade i rätt takt igen.

Stort tack till personalen på 1177 som var så lugnande och förstående <3 hade nog börjat lippa om det hade varit en utav de kalla uttråkade sjukpersonalen.

Idag var fsk stängd så har kunnat ha koll på lil killen hela dagen.

(null)

Så vi gick ut en stund och grävde i snön. Vi har fullt utav pudersnö här. Jag uppskattade till 1 1/2 dm på gräsmattan. Så bara att gräva loss ;)

(null)

Eller mossa som Noah föredrar.

(null)

(null)

Trots att det var pudersnö så gick det att göra "glassar" som man vara tunga att skaka loss för de satt fast i formerna.

(null)

Det lädde till att kom på en annan lek. Gömma och hitta utresandena i snön. Kastade man något i snön så skönk de ned och försvan.

(null)

Så vi gick runt och gömde saker gång på gång och ibland så gled visa saker iväg under snön så det tig tid att hitta dem. Kul var det iaf. Speciellt att se Noahs min varje gång han hittade något. Så glad och stolt <3 
Men kallt var det så blev ingen lång körare direkt. Var skönt att komma in igen och värma upp sig.

Blev dock Inge med att syskonen kommer idag då N fortfarande hostar ut lungorna och tar Ipren för huvudet. 2 v med sjuka och då vi alla haft det så är det ju något som smittar. Så känns inte sjysst att riskera att smitta de 3 andra. Jätte trist så jag saknar dem som bara den. Men deras hälsa betyder allt <3 så lite längre fram.

Men fredag idag så lite fredags mys kanske?