Utflykt till slottet!!!


När vi var på väg över bron mot slottet så såg vi något stort rosa guppa i vattnet....
 
 
En gubbe som pekar mot slottet i vattnet.
Ni vet "Gästabudet" går av sin stapel snart ;)
 
 
Det var lite blåsigare än vad vi trott. Men kul ändå.
 

Lite filt mys <3
 
 
Och picknick lunch i det gröna.
 

Det fanns gott om fåglar att titta på vill jag lova.
Ankor, måsar, kråkor och Kanada gäss. Så Pankis
var mer en förtjust.
 

En mås!
 
 
På vägen hem så gick vi förbi Rosvalla.
Syns dåligt på bilden. Men det står:
"Mångfald <3" på staketet. Vilket beskriver
Nyköping väldigt bra, eller vad säger ni?
 
Ha ett fint slut på helgen!!!
 

Culturum, jobb besök och trötis!!!

Vilken natt det har varit. Mad baby vill jag lova :/ Först tog det en evighet att få henne att sova och när hon väll sov så vaknade hon för allt. Inte nog med det så kom det tand feber mitt i natten. Så det har varit upp och ned hela natten. Inge roligt alls att få tänder. Stackarn <3
 
 
Igår var jag och Klara först till A´s jobb och hälsade på en snabbis innan han skulle ut på jobb. Hon var helt chokad över alla hans kollegor. Men det släppt efter en bra stund. Efter det blev det lite ankspaning vid slotts dammen. Klara gillar värkligen att titta på fåglar. Så lite sne blev hon när vi gick vidare till biblan för att lämna tillbaka lite böcker.
 
Men väll där hade hon skoj. var en hel fk klass där och lekte, så de spanade och pratade med. Efter en lek stund och bok jakt var det dags att gå hem igen. Innan vi skulle hämta N´n från fk. Så vi hade en fin dag tillsammans :)
 
De andra hade också haft en bra dag med lek, bus och besök på en annan gård. Så trötta var det efter en hem färd. Tröttast var nog Nora ;)
 
 
Då alla är piga och krya idag så ska vi iväg på en efterlängtad utflykt. Som Niklas har sett fram emot sen i vintras eller snarare sen i vintras. Så nu ska jag ta och göra i ordning alla och packa så vi får med oss allt som behövs.
 
Ha en fin fredag!!!

Tänkvärt från Top Gear!!!

 
Såg på repris avsnittet utav Top Gear säsong 16 här om dagen. Då de kör från Irak till Jerusalem. Ett jätte bra avsnitt men dock så surialistiskt. Är så svårt att ta in att Syrien var så vackert när de spelade in det avsnittet. Monumentet ute i öknen (vid den efterlängtade vägen) finns inte kvar. Damaskus är bara ett skall utav det man såg i avsnittet. Det är så förvirrande som det kan bli. Tror inte riktigt att Jeremy och de andra vet hur lyckligt lottade de var som fick uppleva detta land innan Bashars helvete bröt ut. 
 
Nyheterna kring Syrien har minskat oerhört mycket det senaste året. Det betyder inte att det blivit lugnare där nere. Saker som hände för två år sedan händer än där. Dagligen! De behöver all hjälp de kan få. Då svält och brist på sjukvård är enorm just nu. Både www.unicef.se och www.raddabarnen.se har jätte bra insamlingar just till Syrien och deras jobb där nere är beundransvärt och ska inte gå i skym undan.
 
Önskar att jag hade mod att dela med utav bilder och filmer från Syrien som inte visats och aldrig kommer att visas i Sv media. För den är bra sencurerad ska ni veta. Det lilla vi har sett på tv de senaste åren och sagt "usch så hemskt till". Är långt från verklighetens massaker. Vill visa för att få fler att inse att läget där är värre än vad många vet om. Vilket bränner i hjärtat på en. För slog flera länder sig samman så skulle vi få ett stopp på det hela. 
 
Tänk vad ett avsnitt utav Top Gear kan få en att tänka :/
 
(ber er som är här inne att inte blunda för det som sker i Syrien. sprid det ni hör vidare. Besök gärna rädda barn, Unicef eller andra organisationer.)