Viktigt sol i bilen tips!!!

 
Även jag hoppar på tåget att påminna om skillnaden på temperaturen ute och i bilen under de varma dagarna för sommaren. Trots alla uppmaningar världen över, så fortsetter folk att lämna både djur och barn i bilen under soliga, varma dagar. 5 min in i en affär för att köpa en mjölk kanske inte låter så farligt. Men 5 minuter i tex 52 grader varm bil ( om det är 27 + ute i solen så blir bilen 52+ varm ). Det är lätt att tänka så om man själv inte är den som sitter i bilen. Ett litet barn eller ett djur kan inte bara öppna dörren och vänta utanför. De sitter fast där inne och även om det bara handlar om några få minuter så blir det svårt att andas i värmen och de svettas något kopiöst. Ett spädbarn kan tappa andan helt och kvävas i den värmen på kort stund. Det finns ingen förlåtelse för sådan försummelse. För detta är något alla vet om. Att värmen i bilen blir högra än värmen utanför. Så att ta sådan risk är oförlåtligt. För vare sig det är ett djur eller en människa som tvingas sitta kvar där inne så är det försummelse och misshandel. Så sluta sucka och tänka vilket tjat alla gör ju så ibland. Ja många gör så och hur har det slutat? Använd huvudet och kör säkert i sommar.
 
 
Passar även på att också påminna om att på nätet läser inte bara de ni tänkt att skriva för. När semester tider nalkas så sitter många inbrottstjuvar och letar efter folk som ska åka bort en längre tid. Så skriv inte ned vilken vecka eller månad ni åker iväg eller om ni åker själva eller med hela familjen. Det är att öppna dörrar omedvetet som kan kosta er mer än ni tror. Även om det är kul att berätta om semester plannerna så är det roligare att ha sitt hem kvar när man åter kommer hem ifrån den. Håller ni med?
 
Ta då 5 minuter och ta dessa två uppmaningar och sprid vidare i blogg eller på andra sociala medier för att spridda medvetenhet om säkerhet i bilen och en säker semester.
 
Tack för att ni läste!!!

Kommentera här: